Overstappen kan duizend euro per jaar schelen '

Overstappen naar een andere hypotheek of verzekering kan een voordeel opleveren van honderden euro's per jaar. De prijsverschillen zijn veel groter dan de meeste mensen denken. Een jonge alleenstaande kan 215 euro per jaar besparen, maar een ouder gezin zelfs 1128 euro. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).


De NMa heeft de hoogste en de laagste prijzen van de 15 populairste financiële producten naast elkaar gezet. Daaruit blijkt dat een gepensioneerd stel jaarlijks gemiddeld bijna 650 euro kan besparen en voor een jong stel met twee kinderen kan de gemiddelde besparing oplopen tot 1000 euro per jaar.

Totaal te besparen

Volgens de NMa kunnen mensen gemiddeld een bepaald bedrag besparen. Zie hieronder. Dit is een totaal van gemiddelde besparingen op aansprakelijkheidsverzekering, autoverzekering, basiszorgverzekering, betaalrekening, doorlopende reisverzekering, netto hypotheek, inboedelverzekering, internetspaarrekening, opstalverzekering en rechtsbijstandverzekering.

Hoe besparen?

Dat totaalbedrag klinkt natuurlijk mooi, maar hoe zit dit per financieel product. Levert overstappen meer op bij de zorgverzekering of bij de inboedelverzekering? Op deze website http://www.consuwijzer.nl/financieel-besparingsoverzicht staat per type huishouden hoeveel het op alle financiële producten kan besparen. De website gaat uit van gemiddelden.

Er is geen rekening gehouden met overstapkosten.

Overstappen om te besparen?

Op onze website hebben we vergelijkers staan zodat u de goedkoopste verzekeringen uit kunt kiezen, de hoogste rente op spaargeld krijgt en het minste betaalt voor een betaalrekening .