Woekerpolissen

Sinds een jaar of zes hebben we er een nieuw woord bij in de Dikke Van Dale: Woekerpolis. Er is een hoop te doen geweest over de woekerpolis, banken zijn erop onderuit gegaan, de politiek heeft zich er kwaad over gemaakt. Maar wat zijn we helemaal opgeschoten? Niet zo veel. Er zijn in Nederland ruim 7 miljoen woekerpolissen verkocht. Grote kans dus dat u ook nog een woekerpolis bezit. Ontwoekerdirect.nl doet er iets aan!

Wat is een woekerpolis?

Een woekerpolis is een beleggingspolis waar de verzekeraar schandalig hoge kosten voor in rekening brengt. Deze beleggingspolis kan bijvoorbeeld gekoppeld zijn aan uw pensioen, kapitaalverzekering, hypotheek, lijfrente of overlijdensrisicoverzekering. Van uw inleg gaat een aanzienlijk deel op aan kosten voor de verzekeraar. Waarschijnlijk aan bonussen, hoge salarissen, dikke auto’s en dure kantoorpanden. Het gevolg van een woekerpolis: u bouwt minder vermogen op en kan daardoor straks uw hypotheek niet aflossen, uw kinderen niet laten studeren of u heeft niet genoeg inkomsten na uw pensioen.

Compensatie

Na veel pijn en moeite gaan verzekeraars nu over tot 'compensatie'. Als aan het einde van de looptijd van uw polis blijkt dat de kosten hoger waren dan 2,45% - 3,3% gemiddeld per jaar over de opgebouwde waarde, krijgt u compensatie voor de kosten die teveel in rekening zijn gebracht. Ja, u begrijpt het goed: alle kosten tot aan 2,45%- 3,3% zijn dus lekker voor uw eigen rekening. De compensatieregeling is dan ook niet meer dan een fooi, een belediging naar de klanten. Een mooie regeling voor de verzekeraars dus zo kunnen ze nog jarenlang hoge kosten in rekening brengen want 2,45% noemen wij toch niet meer netjes. Er zijn partijen in de markt die het ruim 4x goedkoper kunnen aanbieden.

Hoe kom ik van een woekerpolis af?

Gelukkig zijn er ook partijen in de markt die het anders willen. Die 2,45%  van meneer Wabeke al veel en veel te hoog vinden. Zoals bijvoorbeeld Brand New Day – van dezelfde mensen die eerder BinckBank oprichtten. Zij bewijzen dat het anders kan en zetten zo een revolutie op de financiële markt in gang. Via ontwoekerdirect kunt u eenvoudig overstappen naar onder andere Brand New Day of een andere echt nette aanbieder. Lees hoe dat werkt bij oplossingen.

Behoud ik wel mijn compensatie?

Als u uw polis overboekt, behoudt u het recht op een eventuele compensatie. Mocht in de toekomst uw huidige aanbieder compensatie uitkeren, krijgt u compensatie over de jaren dat uw polis daar gelopen heeft. U verliest de opgebouwde compensatie dus niet als u uw polis overboekt. Dit geven wij door aan uw huidige aanbieder.